Tröttnade på den ständiga frågan: Vad skall vi äta idag och satt ihop en veckomatsedel och åkte iväg och handlade. Provade lite nya recept som modifierats lite efter min smak. Först ut blev Baconpaj.
 

Baconpaj (4 port.)

Pajdeg:

3 dl mjöl (gärna grövre mjölsorter, t.ex. grahamsmjöl)
100 g smör
1 nypa salt
2-3 msk vatten

Pajfyllning med bacon:

1 pkt bacon, 140 g
1 gul lök
(3-4 färska champinjoner)
crème fraiche
1 1/2 dl riven ost (gärna en lagrad sort)

Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i frysen medan du fixar pajfyllningen. Hacka lök, bacon och ev. svamp och fräs mjukt. Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min. Blanda crème fraiche med riven ost. Bred ut fräset i pajskalet och häll crème fraiche blandingen över. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och ser så där gottig ut ca 10-15 min.

 

 

Mer från bloggen

Kommentera

Publiceras ej