Baconpaj (4 port.)
Pajdeg:
3 dl mjöl (gärna grövre mjölsorter, t.ex. grahamsmjöl)
100 g smör
1 nypa salt
2-3 msk vatten
Pajfyllning med bacon:
1 pkt bacon, 140 g
1 gul lök
(3-4 färska champinjoner)
crème fraiche
1 1/2 dl riven ost (gärna en lagrad sort)
Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i frysen medan du fixar pajfyllningen. Hacka lök, bacon och ev. svamp och fräs mjukt. Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min. Blanda crème fraiche med riven ost. Bred ut fräset i pajskalet och häll crème fraiche blandingen över. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och ser så där gottig ut ca 10-15 min.

Kommentera