Grötfrallor är nog en av
dom godaste bullarna som finns.

Bakade en omgång och fick frågan varför jag bara gjorde en sats....alltså fick
jag dra igång en smet till.

2.5 dl vatten
1 dl havregryn
25 g smör
3 dl mjölk
1 pkt jäst
0.5dl sirap
ca 10 dl vetemjöl.

Blanda vatten och havregryn och koka till en gröt. När gröten är färdig, blanda
i smöret och låt det smälta. Blanda därefter i mjölken och låt det få lagom
temperatur ca 37 grader.
Bland jäst och sirap så att jästen löser sig. Blanda jäst blandningen i gröten.
Häll i vetemjöl degen skall vara lite kletig. Låt jäsa 30 min.
Forma till bullar och jäs i 30 min till.
Grädda 10-12 min i 225°.
Pensla bullarna med ljummet vatten när dom är klara.
Låt svalna under bakduk.
 
 
I väntan på att bullarna jäste så passade jag på att baka en sockerkaka med äpple.
Vanligt sockerkaks recept och tryck ner lite äppelklyftor som är blandade med socker och kanel i smeten.
Serveras gärna ljummen med vanligvisp eller vispad grädde.