Igår stod det fisk på menyn. Något som jag har så svårt att få in i vardags maten. Blir oftast samma varje gång och därför inte så ofta.
Hittade ett lätt recept där allt sköter sig själv i ugnen och det var super gott. Lyckades tom få i sonen spenat utan några krusiduller. Denna veckans recept hittade jag på vardag.nu. Underbar sida med många räddare i vardagen recept.
Blev ingen matlåda denna gången för det var så gott så jag stod och åt det sista direkt ur formen.

 

Rosépepparfisk (4-6 port.)

200 g spenat
800 g torskfilé (alt. annan vit fisk)
5 dl grädde
1 1/2 msk fiskfond
Salt
Rosépeppar
20 körsbärstomater

Sätt ugnen på 225°. Bottna en ugnsfast form med spenat. Dela fisken i 2-3 cm breda bitar och lägg ovanpå spenaten. Blanda grädden med fond och slå detta över fisken. Salta fisken och peppra med generöst med rosépeppar. Fördela tomaterna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i 20 min, tills fisken är fast och vit helt igenom.

 

 

Kommentera

Publiceras ej