Passade på att fira nationaldagen med lite grillat. Idag blev det revben på menyn med sallad och brasilianska ostbullar....måste ätas direkt när dom fortfarande är varma..
 
200gram tapiocamjöl
1 ägg
1 tsk salt
200 gr Cream cheese
50 gr parmesan
150 gr valfri riven ost.
 
Blanda ihop alla ingredienser och rulla/klicka ut till små bullar. Grädda i 175 grader ca 8-10 min tills dom fått fin färg.
 
 
Hittade även ett recept på god sallad i allt om mat så den fick följa med på ut på borde.

Romansallad med bacon och ädelost.
2 romansallad
1 pkt bacon
1 dl valnötter
75 gr blåmögelost
1/2 dl tranbär
Dressing:
1 liten vitlöksklyfta
1krm salt
1tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 krm svartpeppar
 
Pressa vitlöksklyftan och mosa med saltet. Häll på vinägern och låt dra i ca 10 min. Vispa ner resterande ingredienser till dressingen.
Stekbaconen knaprigt och låt rinna av på hushållspapper
Skär varje salladshuvud på längden skölj och dela sen ytterligare 1 gång längst med till kvartar och lägg upp på ett stort fat. Fördela bacon i bitar nötter och ost över varje bit. Ringla över dressingen och tranbären.
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej