Smidigt det här med matsedel....ingen fråga eller extra runder till affären för att man saknar något.
Idag blev det Paprika kyckling.
Idag blev det Paprika kyckling.
Enkel paprikakyckling (4 port.)
4 paprikor (röda, orange eller gula – inte gröna)
Hackad vitlök efter smak
Rapsolja att steka i
900 g kycklinglår (med skinn och ben)
Milda mat
Salt, peppar
Parmesan ost
Skär paprikorna i stora bitar. Hetta upp lite olja och bryn kycklinglåren. Salta och peppra. Vänd ner paprikabitarna och hackad vitlök, fräs på medelvärme. Rör om då och då under de första 10 minuterna, tills paprikorna börjar mjukna och släpper ifrån sig vätska. Lägg på locket och koka ytterligare ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt Milda mat, riven parmesan och smaka av efter önskemål.

Kommentera